Жезқазған технология және сервис колледжінде “Кондитер безендіруші” біліктілігі бойынша “Тамақтандыруды ұйымдастыру” мамандығының бірінші курс студенттері үшін арнайы ұйымдастырылған изомальттан кәмпит дайындау бойынша 28 наурыз күні қызықты шеберлік сағаты өтті. Бұл іс-шара студенттер үшін ерекше және қызықты болды, өйткені олар ерекше және танымал материалдан кәмпит жасау процесімен танысуға мүмкіндік алды.

Шеберлік сабағын арнайы пәндер оқытушысы және “Кондитерлік іс” құзыреттілігі бойынша WorldSkills Ulytau өңірлік чемпионатының бас сарапшысы – Мырзалиев Әбдікерей Әбенұлы, сондай – ақ өндірістік оқыту шебері, техника ғылымдарының магистрі Фазылова Мереке Сейлбекқызы сияқты көрнекті мамандар өткізді. Сарапшылар студенттерді еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау техникасымен, жабдықтармен және шикізаттармен танысудан бастап, изомальт деген не екенін жалпы түсінуге дейінгі шеберлік сабағының барлық кезеңдерінен өткізді.

Кәмпиттерді қалай жасау керектігін көрсетіп қана қоймай, студенттерге осы тәтті тағамдарды жасауда өз күштерін сынап көруге мүмкіндік берді. Изомальт WorldSkills чемпионатындағы конкурстық тапсырманың модулі ретінде оқу процесінің ажырамас бөлігіне айналды.

Мастер-класс сонымен қатар студенттердің нәтижелерін бағалауға ынтамен қатысқан колледж әкімшілігі мен Сәтбаев индустриалды колледжінің өкілдерінің назарын аударды. Нәтижесінде мастер-класс жоғары деңгейде өтті және күтілетін нәтижелерге қол жеткізілді. Бұл іс-шара студенттердің тәжірибесін байытып қана қоймай, сонымен қатар колледждің кәсіптік оқыту және кондитерлік мамандарды даярлау саласындағы әлеуетін көрсетті.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *